Työnhakukonseptin kehittely on alkanut

Syksyn 2020 aikana Living Portfolio -hankkeessa on kehitetty erilaisia digitaalisia työnhakukonsepteja.

Living Portfolio -hanke esiteltiin syyskuussa Metropolian Arabian kampuksen monialaisille MINNO®-innovaatiotyöpajojen tiimeille. Tiimeille annettiin haaste luovien alojen työnhakuun soveltuvan digitaalisen työnhakukonseptin kehittämiseen. Haasteena oli kehittää hankkeelle innovaatioita, joita on mahdollista hyödyntää hankkeen tavoitteissa. Innovaatioiden on tarkoitus tarjota uusia ratkaisuja luovien alojen työnhakuun. 

Innovaatioryhmien työskentely

Innovaatiotiimit ideoivat erilaisia ratkaisuja luovien alojen työnhakuun. Jokainen ryhmä muotoili neljä ideaa, jotka esiteltiin hanketyöryhmälle. Näistä ideoista hanke valikoi kaksi ideaa jokaiselta ryhmältä jatkokehittelyvaiheeseen.

Seuraavaksi tiimit konseptoivat kaksi jatkokehittelyyn valittua ideaa. Tässä vaiheessa työryhmät tutustuivat tarkemmin luovien alojen työnhaun toimintaympäristöön sekä pohtivat työnhaun digitaalisia ratkaisuja palvelumuotoilun keinoin. Ideoista tiimit tuottivat konseptipaperit ja pitchasivat ne hanketyöryhmälle. Jatkoon valikoituivat kehityskelpoisimmat konseptit. 

Jatkovaiheessa tiimit suunnittelivat ja toteuttivat prototyypin parhaasta konseptistaan. Prototyypit testattiin luovien alojen työnhakijoiden kohderyhmien parissa. Viimeisessä vaiheessa tiimit implementoivat haasteen lopputuotokset. Tähän kuului brändäyksen ja markkinoinnin suunnittelu sekä lopputuotoksen esittelyn suunnitteleminen ja toteutus.

Lopputuotokset esiteltiin julkisesti 7.10.2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun MINNO®-fest -virtuaalitapahtumassa yli 300 yhteistyökumppanille, työnantajalle sekä ammattikorkeakoulun työyhteisölle.

Työnhakukonseptin kehitystyö jatkuu

Living Portfolio -hanke jatkaa työnhakukonseptin kehittämistyötä työnantajien, työnhakijoiden ja hankkeen asiantuntijaryhmän kanssa työpajoissa keväällä 2021.

Siirry sivun alkuun